Varför mäklarsäkrat för er som bank?

När era kunder vill finansiera ett bostadsköp som inte förmedlats av en mäklare uppstår en mängd frågor och problem för banken. Är bostaden värderad, finns korrekta köpeavtal/ kontrakt, har köparen utför sin undersökningsplikt m.m. Ett flertal bolåneaktörer säger dessutom helt nej till att affärer genomförs utan mäklare.

För att ni som bank inte skall tappa befintliga kunder eller neka nya kan ni hänvisa era kunder till att använda Mäklarsäkrat.

Mäklarsäkrat är en specialanpassad mäklartjänst utförd av fastighetsmäklare för just den här typen av kunder för att ta bort all risk för er som bank och se till att köpare och säljare får en trygg och juridiskt korrekt affär.

Varje uppdrag utförs enligt en fastställd rutin av FMI registrerade fastighetsmäklare med fullt mäklarsansvar enligt fastighetsmäklarlagen.

Tjänsten kostar 8990 SEK och betalas av säljaren eller köparen och beställs på hemsidan eller på telefon 0775-50 60 70. Vi utför normalt hela uppdraget inom ca en vecka.

Mäklarsäkrat har utfört över två tusen uppdrag och samarbetar med UC som varit delaktiga i att ta fram rutiner och innehåll för att bevilja bolån som förmedlats utan mäklare.

Så här fungerar tjänsten:

 1. Platsbesök
  Vi startar uppdraget genom att utföra ett platsbesök i bostaden, för att fastställa dess skick och läge i området.
 2. Värdering & Objektsbeskrivning
  Vi utför noggranna kontroller av parterna och objektet. Därefter upprättar våra fastighetsmäklare en värdering samt en objektsbeskrivning av bostaden.
 3. Kontraktshandlingar
  Vi skräddarsyr avtalet efter parternas överenskommelse. All dokumentation skickas till köparens bank tillsammans med en bokningsförfrågan för tillträde.
 4. Tillträde
  Likvidavräkning (och köpebrev) upprättas inför tillträdesdagen. Tillträdet handläggs på distans mot köparens bank genom Mäklarsäkrats tillträdesgrupp.

Om Mäklarsäkrat

På Mäklarsäkrat arbetar fastighetsmäklare som är registrerade hos FMI samt mäklarassistenter. Alla uppdrag omfattas av fastighetsmäklarlagen, vilket innebär fullt fastighetsmäklaransvar. Mäklarsäkrat utför uppdrag i hela Sverige men ej kompletta förmedlingsuppdrag där annonsering och visning ingår.

Vill ni veta mer om oss och vår tjänst går det bra att maila marie.nord@maklarsakrat.se, ringa på 0775 50 60 70 eller fylla i ditt nummer så kontaktar vi er.


UC Bostadsvärdering levererar oberoende statistiska värderingar av bostäder.